söndag 14 juni 2009

London

Jag å mange svängade förbi london i helgen.

Vi parkerade bilen på Måby park, där vi lämnade bilen o fick skjuts in till Terminal 2
på Arlanda. Vi strosade omkring litegrand. Beställde in 2 stark. Kopplade av. Gick tillbaka till incheckningen där vi senare fick reda på att vi inte skulle sitta bredvid varandra på flyget ?! Jaha?! Varför? Nej men planet var fullsatt så att dom kunde inte låsa upp stolar OM det skulle komma en barnfamilj som man inte får splittra på (förståeligt.) Men nu var det ju så att vi hade bokat vår resa tillsammans och hälften av planet reste "själv" så man blev ju litet fundersam. Men summa summarum så var ju det ganska bra ändå, då mange fick kontakt med 2 tjejer där på planet. (som redan INNAN röda vinet, snackade skavsår i öron i dess närhet.) De 2 träffade vi sedan när vi skulle plocka upp väskorna från bandet, Magnus frågade efter turistinfo. + tunnelbane kör.

DÅ fick vi reda på att det har varit en 2 dagars strejk i London Underground. OCH att det INTE
var en bra idé att åka tunnelbana.

Så dom frågade om vi ville dela taxi istället. Okej, det lät som en bra idé vid tillfället.
så vi åker med dom in mot huvudstaden och släpper av den första och sedan den andra. Sen så åker vi till hotellet. En resa som slutade på nätta 77 £ totalt.

Skitbilligt. Under tiden så blev man ju varse om att London är en av världens dyraste städer att uppehålla sig i.

Resten av tiden så använde vi oss av tunnelbanan. Mycket bra system måste jag säga. för 6£ kunde man åka fram till 04.30 visserligen sista 5 timmarna med buss eftersom att Underground stationerna stängde 23.30.

Vi turade förbi det mest sevärda. Var inne på Madame Tussauds, BigBen, Tower Bridge.. och övrig spelonking.



Var även ut på kvällen och konstaterade att i england stänger puben kl 24.00 vilket var tråkigt.
Nattklubbarna har öppet längre dock.
Vid hemresedagen så klev vi upp vid 8 tiden på morgonen, käkade frukost, fillibrejsade, packade och sådär. tog det lugnt.. checkade ut vid 09.40. kommer till Bayswater tunnelbane station. Där ett invalidgäng från yttre mongoliet ska köpa biljetter till tunnelbanan. F.r.o.m Denna tidpunkt börjar undertecknads nerver spöka. det tar 25 minuter! att avverka 15 mongolider(De var inte utvecklingsstörda det är bara jag som såg sådana människor efter en stund) där alla frågar samma sak och får samma svar. Lagomt uppstressad kommer jag fram till disken säger "2 tickets, heathrow" lägger fram en tjugga, får växel och biljetter. total tid 10 sekunder. Då fick jag 2 biljetter dessutom, motför de övriga som behövde 1.5 minut för att haspla ur sig "ticket".

Nerverna sjunker in, vi hoppar på ett överfullt tåg mot South Kensington. Circle line. 1 station från South Ken, så frågar jag om passen är med. ... .... ..... ...... Hoppar av south kensington. nej du.. Det fattas pass.. Nerver + Rickard + Stressad = *CENSUR*BLACKOUT* Gaten stänger om 2.5 timme. NERV. Tillbaka till hotellet. Hämtar Pass. Tillbaka till bayswater, nya biljetter. Hoppar på District line mot Earls Court. Växlar och hoppar på en entimmes resa på picadilly line. Jag funderade på om det skulle ta lång tid för tåget som stannar på terminal 5 att komma till perrongen, så hoppar vi på ett tåg som stannar under terminalerna 1,2,3. Och därifrån GÅ till terminal fem, det kunde ju inte vara långt. Det visade sig att det var det ändå. det tog 6 minuter att åka tunnelbana raka vägen under heatrow. Full fart. Under flygplatsen. 70km/h. 6minuter (tanke efteråt; Gå. Genom. Heathrow... Inte bra.).

Efter den mest seriösa Skyddsvisiteringen jag varit med om så kommer vi till slut fram till gaten och fick koppla av i 40 minuter innan den öppnade.

2 kommentarer: